Dýňovější krém už udělat nejde a pekanový korpus už ho nemůže líp doplňovat. Dýňovější krém už udělat nejde a pekanový korpus už ho nemůže líp doplňovat. 

Nadpis prvního článku v blogu

Když jsem chtěla udělat vegan dýňový dortík, nebyla jsem zvyklá na pečené korpusy. Přišly mi moc máslové a celkově jsem se v tom potřebovala trošku vzdělat, aby byly vegan, dobré a prostě dokonalé. Jenže! Přece jen mi v určitých receptech vyhovuje ta raw verze. Proto jsem sice udělala veganský neraw krém, ale korpus jsem nechala takový, na jaký jsem zvyklá – oříšky a datle. Protože v jednoduchosti je krása. Nehledě na to, že kombinace raw receptů s těmi vegan vařenými mi přijdou úplně boží :)

Nejtěžší složkou je asi uvaření dýně. Jinak je to zase rozmixování všeho dohromady, lehkého uplácání krému, trochu food decoru, aby to nějak vypadalo a vše je hotovo. 

Suroviny

20cm forma

Korpus

  • 1 šálek (šálek 250ml) pekanových oříškůnebo vlašských
  • 1 šálek datlí
  • 1 lžička skořice